遊戲空間 . 網金X2 . JYX2 . 金庸群俠傳 . JYOnline . 收費版.免費版.究極版.懷舊版.究極2.唯我獨尊.金庸懷舊(港澳版).經典版

QQ登录

只需一步,快速开始

我觸發唔到雪山劍法....help

我夠條件的.......我40幅,140基劍
條件:福緣25,基劍10

任務:

1.剛開始先去雪山派點聞萬夫觸發任務

2.再去京城佈告欄旁找貝海石

3.之後去找長樂幫幫主,到武當右下破廟右邊點米橫野(7400 , 1400)

4.再去楊州麗春院找尋芳客

5.回去找米橫野香主

6.再到京城找貝海石

7.再去找叮噹(再華山跟艮山城中間的小島上461,2862)

8.再到馬洞那邊之後再去解天珠NPC往右.上.左.上.左.上
(馬洞座標8050,4058)這是大概的位置,用力往左走到底,
有接觸到1點跟華山門派武器解南瓜子一樣,
有對話產生其中有選項記得選第2項不然卡死

9.再去楊州麗春院打尋芳客,很好打之後可以
選1:學到雪山劍法1級
選2:名歷各+50

PS:消點要到雪山後山找白萬劍可消到100級(要25福)

學雪山劍法不如學唐詩 躺屍劍法
我就係觸發唔到呀,我想學太玄先學雪山劍法-.-

原帖由 007choi 於 2006-9-16 03:57 PM 發表
我就係觸發唔到呀,我想學太玄先學雪山劍法-.-

點觸發唔到啊?

你點聞萬夫佢講咩啊? 係唔係之前做到一半啊?